Search RINKI for a review!

Sunday, February 21, 2010

Mew @ Kulttuuritalo 16.2.2010

Tanskalainen sadunomaista pop-musiikkia nikkaroiva Mew esiintyi Helsingin Kulttuuritalolla melko täydelle salille tiistaina 16.2.2010. Allekirjoittaneeseen tehonnut viimeaikainen, kenties hieman progehtavampi anti teki sen verran hyvän vaikutelman, että pitipä lähteä katsomaan ihan livenä kyseistä ilmiötä.

Itse keikka: Helsingin Kulttuuritalo ei mielestäni tarjoa juuri millekkään musiikkiesitykselle ideaalia ympäristöä, paitsi ehkä peruskoululaisten nokkahuilukuorolle. Valaistus on melko mitäänsanomatonta ja Kulttuuritalon esiintymistilan yleinen koulusalimainen olemus syö tunnelmaa. Valojen sammuessa tunnelma korjautuu, mutta valaistuksen valju anti ei paljoa pelasta. Lämppärinä esiintynyt Taxi Taxi ihastutti, vaikkei huumaavia suosionosoituksia saanutkaan keskimääräisen n. 17 ikävuoden omaavalta yleisöltä. Taxi Taxi veti hyvin, vaikka pienet tekniset kömmähdykset vaikeuttivatkin keikkaa. Yleisö sentään kannusti bändiä, mikä loi allekirjoittaneelle mukavaa tunnelmaa.

Lämppäribändin keikka oli kenties juuri passelin pituinen, mutta pääesiintyjä viihtyi lavalla ehkä vähän liiankin pitkään. Sinänsä Mew ei juurikaan hetkauttanut liveshoullaan, vaikka pakko sanoa että kitaristi Jonas Bjerren karisma puri (no homo). Itse päänähtävyytenä toimi minulle kuitenkin rumpali Silas Graae, joka sittenkin soittaa huijjaamatta kompit. Kirottua! Kaikenkaikkiaan on kuitenkin selvää, että koko bändi on täynnä mahtavia muusikoita ja odotan innolla tulevaa tuotantoa. Settilista soljui mukavasti eteenpäin pienen kikkailun höystämänä ja niin, Mewin kuuluisien taustavideoiden ryydittämänä. Kovin kummoisia nekään eivät Kultsalla olleet, koska spotit valaisivat niitä suoraan ja se automaatilla toiminut savukone kankaan edessä tuskin sekään auttoi asiaa.

Liput keikalle maksoivat 40€, joka on mielestäni aika kohtuullinen hinta. Seuraavan kerran eksyn Mewin keikalle todennäköisesti vasta seuraavan levyn julkistamisen jälkeen.




(c) Chris 2010

No comments: